29. mája ovládla pražský Cubex udalosť roka na poli digitálnej transformácie, konferencia SAP NOW.
Moderovania celého stretnutia sa ujal skúsený a obľúbený moderátor Libor Bouček.

Tohtoročná akcia bola koncipovaná ako jednodenná, hlavná sekcia prebiehala predpoludním, keď hostí privítala generálna riaditeľka SAP pre Českú republiku Hana Součková. Nasledovali hlavné prednášky, zaujímavé prepojenie moderných informačných technológií s podnikaním predstavili: generálny riaditeľ spoločnosti Linet, člen predstavenstva Letisko Praha a personálny riaditeľ Karlovarských minerálních vod. Ako poslední sa v prvom bloku predstavili víťazi súťaže InnovMatch, zástupcovia firmy Apollogic. Ich projekt umožňuje chirurgom zobraziť lekárske zábery z CT a MR ako 3D hologram vrátane všetkých dôležitých údajov o pacientovi. Technické riešenie spočíva v prepojení zmiešanej reality so SAP Cloud Platform a databázou SAP HANA.

Ďalším bodom programu bolo spojenie businessu a spoločenskej zodpovednosti, svoje projekty predstavili neziskové organizácie Czechitas a Autism at Work. Predpoludňajší blok programu zavŕšil slávnostný ceremoniál udeľovania cien SAP.
Popoludní sa návštevníci konferencie rozdelili podľa záujmov na tematické prednášky, ktoré si striedali s návštevami stánkov vystavovateľov, ktorí tu ako partneri konferencie ponúkali svoje služby spojené s produktmi SAP. Jedným z tradičných partnerov konferencie bola spoločnosť IXTENT, ktorá v stánku prezentovala nástroje pre manažment neštruktúrovaného obsahu (dokumentové agendy OpenText) – oblasť, kde SAP stráca silu a je potrebné ho vhodne doplniť.

Po celý deň mali návštevníci IT konferencie možnosť zoznámiť sa s rôznymi názornými ukážkami použitia technológií SAP – napríklad systém automatizovaného riadenia skladu, portál podnikového manažmentu či digitalizáciu analógových prístrojov.
Podvečer pokračoval networkingom, bohatým rautom, odovzdaním cien za účastnícku súťaž v stánkoch. Úspešný event neformálne zakončil koncert obľúbenej skupiny Queenie.

Dovidenia na budúcom SAP NOW 2020!