IXTENT pôsobí na trhu informačných technológií už 15 rokov!

25. 6. 2018 sme oslávime 15ročné výročie založenia spoločnosti IXTENT, ktorá je vlastnená výhradne českým kapitálom. Ohliadneme sa za uplynulými rokmi, akým vývojom firma prešla, čo zaujímavého u zákazníkov implementovala...

Spoločnosť IXTENT bola založená ako výsledek dlhodobej stratégie spoločnosti IXOS (teraz Open Text) s cieľom posilniť starostlivosť o zákazníkov, sústrediť sa na poskytované  konzultačné služby a jasne ich oddeliť od aktivít lokálneho vývojového centra IXOS. Počas pôsobenia na trhu si IXTENT vybudoval kvalitný tým špecializovaných poradcov, procesných analytikov, vývojových pracovníkov, technických a aplikačných konzultantov, ktorí realizovali stovky rozsiahlych projektov pre významných klientov zo všetkých sektorov ekonomiky. Príkladom úspešnej realizácie z odvetvia energetiky je napríklad komplexné riešenie pre likvidáciu faktúr v prostredí SAP R/3 pre spoločnosť E.ON. Pre automobilový segment – spoločnosť Robert Bosch – IXTENT zaistil systém archivácie elektronickej pošty. Spoločnosť HOPI zo sektoru dopravy a logistiky nás oslovila s realizáciou dátovej archivácie SAP R/3
Referenciou z chemického priemyslu je pre nás firma Unilever a požiadavka na efektívne elektronické workflow pre likvidáciu faktúr. Je toho však za nami oveľa viac, o ďalších realizáciách si přečítate v sekcii Referencie. Skupina IXTENT svojim zákazníkom poskytuje služby a riešenia zamerané na správu informácií uložených v dokumentoch, procesoch, digitálnych médiách, sociálnych sieťach, portáloch či podnikových systémoch. Pomáha tak spoločnostiam uchovávať ich jedinečné know-how a efektívne spracovávať dôležité obchodné informácie.

Konkurencia je v oblasti digitalizácie veľká, prečo spolupracovať práve s nami?

Pätnásť rokov know-how;
Zlaté partnerstvo s OpenText; Partnerstvo so SAP a veľa ďalšími;
Certifikovaná spoločnosť;
Kvalifikovaná poradenská činnosť; Dostupná kapacita certifikovaného personálu;Referencie spokojných zákazníkov z celej Európy, Blízkeho východu a okolia, viac ako 500 projektov ECM;
Individuálny prístup - prispôsobenie softvéru na základe požiadaviek klienta;
Rýchla komunikácia - okamžité spracovanie požiadaviek;
Jazyková pripravenosť (komunikácia v angličtine, nemčine, ruštine, češtine alebo slovenčine);
Pobočky v Českej republike a v Slovenskej republike;
Demo ukážky navrhovaného riešenia;
Schôdzky v priestoroch klienta; Školenie užívateľov;
Nadštandardná užívateľská podpora; Pravidelná údržba systémov.

Tak šiel čas v spoločnosti IXTENT...

2003 - Založenie spoločnosti IXTENT formou management buy-out pobočky OpenText v Prahe. Prechod väčšiny existujúcich zamestnancov OpenText v Prahe pod krídla IXTENT a väčšiny lokálnych zákazníkov OpenText do Centra podpory IXTENT.

2004 - Výsledkom plánovanej expanzie na slovenský trh je založenie dcérskej spoločnosti IXTENT Slovakia.

2005 – Realizácia prvého projektu na platforme Microsoft SharePoint. Vzhľadom k doterajšej technologickej závislosti na jednom softvérovom dodávateľovi (OpenText) sa jedná o významný krok v realizácii zámeru vybudovania  technologicky nezávislej implementačnej a poradenskej spoločnosti.

2006 - IXTENT trvalo posilňuje svoje postavenie na českom a slovenskom trhu a pokračuje v expanzii na trhy v Poľsku, Rumunsku a v ďalších krajinách strednej a východnej Európy.

2007 - Ako výsledok rastovej stratégie spoločnosť IXTENT od svojho založenia znásobila realizovaný obrat a počet zamestnancov. Uzavretie ďalšieho kľúčového technologického partnerstva so spoločnosťou IBM/Filenet a aktívny vstup na trhy v Rusku, Bulharsku a Turecku.

2008 - IXTENT získavá po tretí krát v rade najvyššie ocenenie „The Best Performing Partner CEE“ od globálnej korporácie OpenText, ktorá je vedúcim svetovým poskytovateľom technológií Enterprise Content Management. Ocenenie reflektuje pozíciu spoločnosti IXTENT ako inovatívneho a úspešného dodávateľa riešenia na platforme OpenText v regióne strednej a východnej Európy.

2009 - Spoločnosti SAP a IXTENT oficiálne oznámili podpis zmluvy, na základe ktorej IXTENT získavá v teritóriu Českej republiky a Slovenska status SAP Services Partner. IXTENT sa týmto stáva preferovaným implementačným partnerom SAP pre dodávku riešení z oblasti archivácie dát a správy dokumentov.

2010 - IXTENT získava oficiálnu certifikáciu pre dodávku riešenia ReadSoft SAP Invoice Cockpit Suite a stáva sa tak jediným dodávateľom v Českej republike a na Slovensku, ktorý disponuje touto certifikáciou.

2011 - Ako inovatívny dodávateľ riešenia bezpapierovej spoločnosti prináša IXTENT na český a slovenský trh technológiu dynamického biometrického podpisu pre dôveryhodnú integráciu vlastnoručného podpisu v elektronickom procese a stáva sa spolutvorcom súvisiacej lokálnej legislatívy v súlade s direktívami Európskej únie.

2012 – Pýšime sa referenciami zvučných mien ako napríklad Unipetrol, DB Schenker, SkyToll, EvoBus a veľa ďalších.

2013 - IXTENT Slovakia, člen skupiny IXTENT, získava ocenenie Dun & Bradstreet Top Rating®. Dosahuje tak najvyššie mezinárodného ratingové hodnotenie a stáva sa členom elitnej skupiny 2 % stabilných českých a slovenských spoločností.

2014 - Tvorba špecializovaných mobilných aplikácií ako súčastí implementovaných riešení.

2015 - Partnerstvo so spoločnosťou Unblu inc., ktorá poskytuje rovnaké riešenie pre online interaktívnu komunikáciu a zdieľanie informácií medzi návštěvníkom a prevádzkovateľom webových stránek.

2016 - Partnerstvo s OpenTextem na úrovni GOLD, stali sme se tak dodávateľom na najvyššej partnerskej úrovni v regióne.

2017 - Udržanie statusu zlatého partnerstva so spoločnosťou OpenText, potvrdenie vysoko profesionálnej práce na poli ECM s vedúcou technológiou na trhu.

2018 – Rast zamestnancov na 50. Uvedenie ďalšieho vlastného produktu na trh (IXTENT Smart Document Flow), ktorý rozšiřuje možnosti Document Management Systému a taktiež prispôsobuje spracovávané dokumenty požiadavkom ochrany osobných údajov podľa  GDPR.

O tom, čo prinesie druhá polovica roku 2018 a roky ďalšie, vás budeme i naďalej radi  informovať prostredníctvom newsletteru, webu či sociálnych sietí. Ďakujeme vám za vašu priazeň.