1. 6. 2018 sme oslávime 15ročné výročie založenia spoločnosti IXTENT, ktorá je vlastnená výhradne českým kapitálom. Ohliadneme sa za uplynulými rokmi, akým vývojom firma prešla, čo zaujímavého u zákazníkov implementovala…

Spoločnosť IXTENT bola založená ako výsledek dlhodobej stratégie spoločnosti IXOS (teraz Open Text) s cieľom posilniť starostlivosť o zákazníkov, sústrediť sa na poskytované konzultačné služby a jasne ich oddeliť od aktivít lokálneho vývojového centra IXOS. Počas pôsobenia na trhu si IXTENT vybudoval kvalitný tým špecializovaných poradcov, procesných analytikov, vývojových pracovníkov, technických a aplikačných konzultantov, ktorí realizovali stovky rozsiahlych projektov pre významných klientov zo všetkých sektorov ekonomiky. Príkladom úspešnej realizácie z odvetvia energetiky je napríklad komplexné riešenie pre likvidáciu faktúr v prostredí SAP R/3 pre spoločnosť E.ON. Pre automobilový segment – spoločnosť Robert Bosch – IXTENT zaistil systém archivácie elektronickej pošty. Spoločnosť HOPI zo sektoru dopravy a logistiky nás oslovila s realizáciou dátovej archivácie SAP R/3.
Referenciou z chemického priemyslu je pre nás firma Unilever a požiadavka na efektívne elektronické workflow pre likvidáciu faktúr. Je toho však za nami oveľa viac, o ďalších realizáciách si přečítate v sekcii Referencie. Skupina IXTENT svojim zákazníkom poskytuje služby a riešenia zamerané na správu informácií uložených v dokumentoch, procesoch, digitálnych médiách, sociálnych sieťach, portáloch či podnikových systémoch. Pomáha tak spoločnostiam uchovávať ich jedinečné know-how a efektívne spracovávať dôležité obchodné informácie.

Konkurencia je v oblasti digitalizácie veľká, prečo spolupracovať práve s nami?

• Pätnásť rokov know-how;
  • Zlaté partnerstvo s OpenText; Partnerstvo so SAP a veľa ďalšími;
  • Certifikovaná spoločnosť;
  • Kvalifikovaná poradenská činnosť; Dostupná kapacita certifikovaného personálu;Referencie spokojných zákazníkov z celej Európy, Blízkeho východu a okolia, viac ako 500 projektov ECM;
  • Individuálny prístup – prispôsobenie softvéru na základe požiadaviek klienta;
  • Rýchla komunikácia – okamžité spracovanie požiadaviek;
  • Jazyková pripravenosť (komunikácia v angličtine, nemčine, ruštine, češtine alebo slovenčine);
  • Pobočky v Českej republike a v Slovenskej republike;
  • Demo ukážky navrhovaného riešenia;
  • Schôdzky v priestoroch klienta; Školenie užívateľov;
  • Nadštandardná užívateľská podpora; Pravidelná údržba systémov.

Tak šiel čas v spoločnosti IXTENT…

2003 – Založenie spoločnosti IXTENT formou management buy-out pobočky OpenText v Prahe. Prechod väčšiny existujúcich zamestnancov OpenText v Prahe pod krídla IXTENT a väčšiny lokálnych zákazníkov OpenText do Centra podpory IXTENT.

2004 – Výsledkom plánovanej expanzie na slovenský trh je založenie dcérskej spoločnosti IXTENT Slovakia.

2005 – Realizácia prvého projektu na platforme Microsoft SharePoint. Vzhľadom k doterajšej technologickej závislosti na jednom softvérovom dodávateľovi (OpenText) sa jedná o významný krok v realizácii zámeru vybudovania technologicky nezávislej implementačnej a poradenskej spoločnosti.

2006 – IXTENT trvalo posilňuje svoje postavenie na českom a slovenskom trhu a pokračuje v expanzii na trhy v Poľsku, Rumunsku a v ďalších krajinách strednej a východnej Európy.

2007 – Ako výsledok rastovej stratégie spoločnosť IXTENT od svojho založenia znásobila realizovaný obrat a počet zamestnancov. Uzavretie ďalšieho kľúčového technologického partnerstva so spoločnosťou IBM/Filenet a aktívny vstup na trhy v Rusku, Bulharsku a Turecku.

2008 – IXTENT získavá po tretí krát v rade najvyššie ocenenie „The Best Performing Partner CEE“ od globálnej korporácie OpenText, ktorá je vedúcim svetovým poskytovateľom technológií Enterprise Content Management. Ocenenie reflektuje pozíciu spoločnosti IXTENT ako inovatívneho a úspešného dodávateľa riešenia na platforme OpenText v regióne strednej a východnej Európy.

2009 – Spoločnosti SAP a IXTENT oficiálne oznámili podpis zmluvy, na základe ktorej IXTENT získavá v teritóriu Českej republiky a Slovenska status SAP Services Partner. IXTENT sa týmto stáva preferovaným implementačným partnerom SAP pre dodávku riešení z oblasti archivácie dát a správy dokumentov.

2010 – IXTENT získava oficiálnu certifikáciu pre dodávku riešenia ReadSoft SAP Invoice Cockpit Suite a stáva sa tak jediným dodávateľom v Českej republike a na Slovensku, ktorý disponuje touto certifikáciou.

2011 – Ako inovatívny dodávateľ riešenia bezpapierovej spoločnosti prináša IXTENT na český a slovenský trh technológiu dynamického biometrického podpisu pre dôveryhodnú integráciu vlastnoručného podpisu v elektronickom procese a stáva sa spolutvorcom súvisiacej lokálnej legislatívy v súlade s direktívami Európskej únie.

2012 – Pýšime sa referenciami zvučných mien ako napríklad Unipetrol, DB Schenker, SkyToll, EvoBus a veľa ďalších.

2013 – IXTENT Slovakia, člen skupiny IXTENT, získava ocenenie Dun & Bradstreet Top Rating®. Dosahuje tak najvyššie mezinárodného ratingové hodnotenie a stáva sa členom elitnej skupiny 2 % stabilných českých a slovenských spoločností.

2014 – Tvorba špecializovaných mobilných aplikácií ako súčastí implementovaných riešení.

2015 – Partnerstvo so spoločnosťou Unblu inc., ktorá poskytuje rovnaké riešenie pre online interaktívnu komunikáciu a zdieľanie informácií medzi návštěvníkom a prevádzkovateľom webových stránek.

2016 – Partnerstvo s OpenTextem na úrovni GOLD, stali sme se tak dodávateľom na najvyššej partnerskej úrovni v regióne.

2017 – Udržanie statusu zlatého partnerstva so spoločnosťou OpenText, potvrdenie vysoko profesionálnej práce na poli ECM s vedúcou technológiou na trhu.

2018 – Rast zamestnancov na 50. Uvedenie ďalšieho vlastného produktu na trh (IXTENT Smart Document Flow), ktorý rozšiřuje možnosti Document Management Systému a taktiež prispôsobuje spracovávané dokumenty požiadavkom ochrany osobných údajov podľa GDPR.

O tom, čo prinesie druhá polovica roku 2018 a roky ďalšie, vás budeme i naďalej radi informovať prostredníctvom newsletteru, webu či sociálnych sietí. Ďakujeme vám za vašu priazeň.