EXAFIN vďaka IXTENT využíva Microsoft SharePoint Online

SharePoint Online aktívne využíva spoločnosť EXAFIN, investičný fond s premenlivým základným imaním, a.s. O optimalizáciu systému sa postaral IXTENT.

Hlavnou náplňou EXAFINu, investičného fondu s premenlivým základným imaním, A.Ş, sú realitné investície, development komerčných a rezidenčných nehnuteľností. Na IXTENT so zástupcami spoločnosti obrátili s požiadavkou optimalizácia zvoleného systému na jednoduchú a prehľadnú správu dokumentov, o ktorého prevádzkové aspekty by sa aktívne nemusel starať žiadny IT pracovník.

Na účely bezúdržbového systému na správu dokumentov bol zvolený systém Microsoft SharePoint Online (v cloude), ktorý okrem správy dokumentov dokáže napríklad pomôcť vybudovať firemný intranet či extranet, je nástrojom pre zdieľanie dokumentov a vie si poradiť aj s ich riadeným obehom - workflow. Optimalizácia a prispôsobenie systému na základe požiadaviek klienta, spoločne s drobnou analýzou a zaškolením, ako so systémom pracovať, prebehla za necelých päť dní. Súčasťou poskytovaných služieb bol aj návrh a nastavenie kombinácie interných úložísk (pre citlivé dáta) a cloudového úložiska v rámci platformy SharePoint Online.

Hlavným benefitom pre menšie organizácie je flexibilita a škálovateľnosť zvoleného riešenia, pretože v rámci programu Microsoft Office 365 má klient k dispozícii vždy aktuálnu verziu dostupnú cez webové rozhranie, bez nutnosti zaistenia internej infraštruktúry a jej, mnohokrát v čase meniaceho sa, Sizing.

Pre viac informácií kontaktujte:

IXTENT s.r.o.
Jiří Jakeš