Světové analytické společnosti opět zvolili OpenText lídrem v oblasti Enterprise Information Management

Praha, 3.3.2016Z výzkumů publikovaných v roce 2015 světovými nezávislými analytickými společnostmi Gartner, Forrester a dalšími vyplývá, že společnost OpenText dlouhodobě patří ke světové špičce mezi poskytovateli softwarových řešení pro správu a řízení firemních dat, informací a dokumentů.

OpenText se na základě průzkumu Gartner umístil ve čtvrtém „magickém“ kvadrantu, a stal se tak lídrem v oblasti řešení pro Správu podnikového obsahu (Enterprise Content Management, zkr. „ECM“). Řešení ECM umožňuje spravovat všechny nestrukturované informace uložené např. v dokumentech, obrázcích, audio či video souborech, informace uložené na internetu či v nejrůznějších podnikových aplikacích. Podle průzkumu Gartner se trh ECM řešení přesouvá od velkých celopodnikových řešení k více obchodně orientovaným aplikacím zaměřeným na konkrétní problematiku, především pak na správu transakčního obsahu, záznamů a scénářů pro digitální spolupráci. Gartner posuzoval 20 vendorů a jejich schopnost přizpůsobit se aktuálním trendům a potřebám zákazníka. OpenText se přitom umístil  v čele nejlepších dodavatelů.

Obrázek 1: Gartner Magic Quadrant for Enterprise Content Management,
Gartner Inc, October 21, 2015

Také ve výzkumech nezávislé společnosti Forrester zaměřených na správu transakčního obsahu (The Forrester Wave: ECM Trasactional Content Services) a správu business obsahu (The Forrester Wave: ECM Business Content Services) se OpenText vyhoupl do čela žebříčku. Základními funkcionalitami obou skupin řešení jsou podle analytiků Forresteru služby pro ukládání dat, pro založení nebo skartaci dokumentů, pro správu životního cyklu dokumentů, řízení přístupu či vyhledávání dokumentů.

Obrázek 2: The Forrester Wave: ECM Transactional Content Services,
Forrester Research, Inc., July 15, 2015

Obrázek 3: The Forrester Wave: ECM Business Content Services,
Forrester Research, Inc., August 28, 2015

„Trendem dnešní doby je využívání cloudových řešení a přístup k informacím prostřednictvím mobilního rozhraní. Velký důraz je také kladen na bezpečné sdílení dokumentů nejen s interními, ale i s externími uživateli. Řešení od společnosti OpenText umožňuje vyhovět nejrůznějším potřebám firemních uživatelů. Cílem je poskytnout maximální přístup k informacím, zároveň snižovat náklady a zvyšovat produktivitu,“ říká Roman Knapp, obchodní ředitel společnosti IXTENT, která je již od roku 2003 přední dodavatel řešení OpenText ve střední a východní Evropě. Během působení na trhu si IXTENT vybudoval kvalitní tým specializovaných poradců, procesních analytiků, vývojových pracovníků, technických a aplikačních konzultantů, kteří realizovali stovky rozsáhlých projektů pro významné klienty ze všech sektorů ekonomiky.

Pro více informací kontaktujte:

IXTENT s.r.o.
Roman Knapp