Řešení Records Management od OpenText Corporation získalo nejvyšší možné hodnocení ve studii přední analytické firmy

Praha, 15. březen 2006 – Společnost IXTENT, přední dodavatel IT řešení pro správu dokumentů, jejich obsahu a archivace, oznámila, že jí nabízená řešení od společnosti OpenText pro správu záznamů, získalo od společnosti Gartner Inc. nejvyšší možné ohodnocení – „Strong Positive“ (velmi dobré) – v průzkumu tržního segmentu správy záznamů (resp. spisové služby) z roku 2005. Studie vydaná v  prosinci zahrnula řešení od 14 společností a OpenText Corporation byla jednou ze čtyř, které dostaly nejvyšší možné ohodnocení.

Studie poskytla komplexní pohled na současný stav trhu řešení pro správu záznamů a vyplývá z ní, že do roku 2008 bude implementovat firemní řešení pro správu záznamů (Records Management) 60 procent všech společností ze žebříčku Global 2000 (Forbes), přičemž v roce 2004 to bylo jen 20 procent. Primárním důvodem pro nasazení správy záznamů se stane dodržování legislativních požadavků pro nakládání s dokumenty.

„Analýzu trhu správy záznamů, provedenou společností Gartner, považujeme za naprosto přesnou – regulační a legislativní požadavky jsou trvale hybnou silou zavádění správy záznamů u našich zákazníků,“ řekl Mark Portu, viceprezident Compliance Solutions v OpenText a dodává: „Jsme pochopitelně hrdí na vysoké ocenění, které jsme v této studii dostali.“

Řešení správy záznamů (Livelink ECM Records Management) od OpenText nabízí základní funkce pro zajištění dodržování předpisů v globálních organizacích. Řešení mohou být integrována s archivací obsahu a vyhledávacími funkcemi OpenText pro poskytování jednotných pravidel podle legislativy pro uchovávání obsahu a nakládání s ním v rámci organizace a pro podporu právní analýzy. Řešení od OpenText, v ČR od české společnosti IXTENT, může rozšířit správu záznamů (resp. spisovou službu) na obsah v Microsoft SharePoint Portal Server 2003, e-mailové systémy, jako Microsoft Exchange a Lotus Domino a další aplikace. Zákazníci mohou používat řešení pro správu záznamů od OpenText (resp. od IXTENT) na mnoha platformách pro ukládání dat od EMC, Hitachi Data Systems, StorageTek, Network Appliance, HP, Sun Microsystems a IBM.

Problematice Records Management – spisová služba - se mj. věnují semináře IXTENT v Bratislavě (22.3.2006) a v Praze (4.4.2006).