Společnosti SAP AG (NYSE: SAP) a Open Text (NASDAQ: OTEX, TSX: OTC) oznamují celosvětovou aktivitu, která by měla firmám pomoci účinně spravovat rostoucí množství dat a dokumentů, které jsou rozhodující pro jejich úspěšný provoz. SAP bude nabízet řešení od Open Text, největšího nezávislého poskytovatele řešení správ podnikového obsahu (ECM – Enterprise Content Management). Novými funkcemi pro bezpečnou a dlouhodobou archivaci doplní řešení Open Text nynější možnosti správy dokumentů aplikací SAP. Toto napomůže zákazníkům zlepšit efektivitu obchodních procesů, snížit rizika a zajistit shodu se zákonnými předpisy.

SAP bude prodávat aplikace nabízené pod názvy „SAP Archiving by Open Text“ a „SAP Document Access by Open Text“ založené na produktech Livelink ECM od Open Textu, které mají vedoucí postavení na trhu. Tyto aplikace pro archivaci a práci s dokumenty jsou určeny jak odvětvím poskytujícím finanční služby, tak organizacím působícím ve veřejném sektoru, společnostem zajišťujícím zdravotní péči a dalším organizacím poskytujícím služby.

Dvacet let spolupráce

Celosvětová distribuční dohoda SAP a Open Text navazuje na dvě desetiletí probíhající spolupráce mezi oběma firmami. Open Text Livelink ECM Suite pro použití se SAP aplikacemi je vyzrálé a zavedené řešení nasazené u více jak 2 500 zákazníků společnosti SAP po celém světě.

Díky dlouholeté spolupráci se SAP je Open Text, který provedl akvizici společnosti IXOS v roce 2003, lídrem trhu ve správě a archivaci dokumentů i dat pro řešení SAP. Široce založená řešení, dostupná pro různé obory, umožňují firmám vytváření, přístup, správu a bezpečnou archivaci veškerého obsahu pro řešení SAP – a to jak dat, tak dokumentů – se zřetelem na přísné požadavky pro snížení rizik, operační efektivitu a sjednocení IT.

Pro více informací kontaktujte:
PRAM Consulting s.r.o.
Karel Kapinus, +420 603 200 944, karel.kapinus@pram.cz

Open Text

Open Text je největší světový nezávislý dodavatel řešení správy podnikového obsahu (ECM – Enterprise Content Management). Jeho řešení jsou určena pro správu informací a vyhovují všem obchodním a oborovým požadavkům a nárokům na dodržování pravidel v největších světových společnostech, státních institucích a dalších firmách nabízejících služby. Open Text podporuje přibližně 46 000 zákazníků a miliony uživatelů ve 114 zemích a 12 jazycích. Více informací o Open Textu, získáte návštěvou www.opentext.com.

IXTENT s.r.o.

IXTENT s.r.o. reprezentuje technologie Enterprise Content Management v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Rumunsku a je jedním z největších dodavatelů archivních systémů, DMS a WCM technologií trzích ve střední a východní Evropě. Nabízí služby pro správu elektronických a “papírových” dokumentů, jejich obsahů (Document Management System – DMS, Content Management System – CMS, Business Process Management – BPM, Web Content Management – WCM, Email Management atd.), technologie inteligentního optického rozeznávání textu z papírových předloh a jejich digitalizací (OCR/ICR), archivaci dat a dokumentů v prostředí internetu a podnikových informačních systémů, poradenské služby spojené se zaváděním těchto systémů a realizací komplexních dodávek řešení.