Nová logistika zpracování faktur v O2 Czech Republic a CETIN

Praha – 3. 9. 2015 – O2 Czech Republic a.s. začátkem června vyhlásilo rozdělení společnosti na dvě vzájemně nezávislé organizace – O2 Czech Republic a.s. a společnost Česká telekomunikační infrastruktura a.s. (CETIN). Za tímto účelem bylo nutné oddělit také logistiku interních procesů, aby plně odpovídala záměru vytvoření dvou nezávislých organizací. Jedním z nich byl proces zpracování faktur.

Nové řešení navazovalo na stávající řešení pro zpracování faktur v systému SAP, které zde před lety implementovala společnost IXTENT. „Cílem nového řešení bylo zajistit proces přijetí faktur v různých formátech - PDF, datová zpráva, papírová faktura, jejich automatické třídění dle účetního střediska a následné zpracování ve dvou nezávislých SAP systémech obou společností,“ říká Roman Knapp, obchodní ředitel společnosti IXTENT. Na první pohled jednoduchý proces obnáší celou řadu automatických úkonů, které zajišťují verifikaci a případnou opravu dokumentu v každém kroku.

Cílem nového řešení elektronického zpracování faktur je podpořit nezávislé a samostatné hospodaření obou společností, tak aby mohly i nadále rozvíjet svůj tržní potenciál.

Pro více informací kontaktujte:
IXTENT s.r.o.
Roman Knapp
Jankovcova 1595/14
Tel.: +420 222 363 653
E-mail: sales@ixtent.com

O2 Czech Republic, a.s.

O2 je největším integrovaným poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti provozuje téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb v Česku nabízí O2 nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. O2 disponuje nejucelenější nabídkou hlasových a datových služeb v České republice, přičemž mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v oblasti ICT. Díky tomu, že má přístup k datovým centrům o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services. Jako jediná v ČR a střední Evropě získala tato datová centra certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je operátor zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku.

Česká telekomunikační infrastruktura a.s. (CETIN)

Česká telekomunikační infrastruktura a.s. (zkráceně CETIN) spravuje a provozuje největší datovou a komunikační síť pokrývající celé území České republiky. Zajišťuje také mezinárodní služby, a to jak pro domácí, tak i pro zahraniční poskytovatele služeb. Své služby nabízí především různým telekomunikačním operátorům, kteří s jejich pomocí zajišťují služby pro koncové zákazníky.

IXTENT s.r.o.

Skupina IXTENT působí na evropském trhu informačních technologií již více než 10 let. Svým zákazníkům poskytuje služby a řešení zaměřené na správu informací uložených v dokumentech, procesech, digitálních médiích, sociálních sítích, portálech či podnikových systémech. Pomáhá tak společnostem uchovávat jejich jedinečné know-how a efektivně zpracovávat důležité obchodní informace. Více informací o společnosti naleznete na stránkách www.ixtent.com