Rozšíření stávajícího řešení e-invoicingu ve skupině UNIPETROL

Praha – 2. 9. 2015 – Společnost IXTENT úspěšně dokončila rozvoj stávajícího řešení elektronického zpracování faktur ve skupině UNIPETROL, který zajistil efektivnější příjem a bezpečnou archivaci faktur.

Oproti původnímu řešení, kdy společnosti skupiny UNIPETROL akceptovaly pouze faktury přijaté v papírové podobě, které následně převáděly do digitální podoby, je nyní možné zpracovávat také faktury přijaté prostřednictvím e-mailu ve formátu PDF.  Prostřednictvím OCR řešení od společnosti ReadSoft jsou informace z faktur vytěženy a dále zpracovávány v systému SAP.

Obrazová podoba originálu faktur je opatřena elektronickým podpisem a časovým razítkem, čímž je zajištěn soulad s legislativními požadavky na elektronické uchování dokumentů, a archivována na bezpečném úložišti IBM FileNet.

Nové řešení umožnilo rychlejší a snadnější zpracování faktur doručených do celkem deseti společností skupiny UNIPETROL. Velkým přínosem je také bezpečná archivace elektronických faktur v souladu se zákonem.

Pro více informací kontaktujte:

IXTENT s.r.o.
Roman Knapp
Jankovcova 1595/14
Tel.: +420 222 363 653
E-mail: sales@ixtent.com

UNIPETROL, a.s.

UNIPETROL, a.s., ovládá společnosti, které působí v petrochemickém průmyslu v České republice. V roce 2005 se stal Unipetrol součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina Unipetrol se zaměřuje především na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a na petrochemickou výrobu.  Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům v České republice i na středoevropském trhu. Skupina Unipetrol je v České republice jedna z největších z hlediska obratu a zaměstnává 3800 lidí.

IXTENT s.r.o.

Skupina IXTENT působí na evropském trhu informačních technologií již více než 10 let. Svým zákazníkům poskytuje služby a řešení zaměřené na správu informací uložených v dokumentech, procesech, digitálních médiích, sociálních sítích, portálech či podnikových systémech. Pomáhá tak společnostem uchovávat jejich jedinečné know-how a efektivně zpracovávat důležité obchodní informace. Více informací o společnosti naleznete na stránkách www.ixtent.com