SkyToll si vybral IXTENT Slovakia

Praha - 1. října 2009 - IXTENT Slovakia se stala dodavatelem systému pro správu interních dokumentů SkyToll, a.s. SkyToll přitom bude provozovat komplexní službu elektronického výběru mýta ve Slovenské republice.

SkyToll vidí jako jeden z klíčových faktorů úspěchu projektu elektronického výběru mýta vybudování robustního podnikového řešení pro zpracování všech typů dokumentů v období jejich životního cyklu, zajištění spolupráce uživatelů v rámci projektových týmů, archivace včetně naplnění legislativních podmínek.

"Správa velkého množství dat a dokumentů při elektronickém výběru mýta vyžaduje nasazení spolehlivého, osvědčeného a flexibilního řešení," konstatoval Vít Svoboda, výkonný ředitel společnosti IXTENT. "Jsme proto rádi, že společnost SkyToll vybrala právě řešení postavené na technologii Open Text Livelink ECM Suite. Jsme přesvědčeni, že jeho prostřednictvím SkyToll získá řešení plně odpovídající požadavkům."

Řešení správy dokumentů pro SkyToll dodá IXTENT Slovakia s.r.o. - dceřiná společnost specializovaného dodavatele řešení ECM (Enterprise Content Management) firmy IXTENT, s využitím technologie Livelink ECM Suite kanadské korporace Open Text. Open Text je přitom celosvětově největší nezávislý dodavatel řešení pro podnikovou správu dat.

Pro více informací kontaktujte:

Petr Němeček
Marketing Manager
petr.nemecek@ixtent.com

IXTENT Slovakia s.r.o. je dceřinou společností IXTENT s.r.o., která reprezentuje technologie Enterprise Content Management v České republice, na Slovensku, v Rumunsku a v Polsku a je jedním z největších dodavatelů archivních systémů, DMS a WCM technologií trzích ve střední a východní Evropě. Nabízí služby pro správu elektronických a "papírových" dokumentů, jejich obsahů ( Document Management System - DMS, Content Management System - CMS, Business Process Management - BPM, Web Content Management - WCM, Email Management atd.), technologie inteligentního optického rozeznávání textu z papírových předloh a jejich digitalizací ( OCR/ICR), archivaci dat a dokumentů v prostředí internetu a podnikových informačních systémů, poradenské služby spojené se zaváděním těchto systémů a realizací komplexních dodávek řešení

Kdo je SkyToll

Společnost SkyToll, a. s., podepsala v lednu se Státní dálniční společností smlouvu, která ji zavazuje vybudovat a provozovat komplexní službu elektronického výběru mýtného ve Slovenské republice. Založili ji členové konsorcia Ibertax - Santoll, vítěze tendrů na komplexní službu elektronického výběru mýtného. Akcionáři SkyToll, a. s., jsou společnosti SanToll, sesterská společnost Sanefu, a Ibertax. Sanef ročně vybere ve svých mýtného sítích poplatky v hodnotě více než jedné miliardy eur prostřednictvím hotovosti, kreditních karet a elektronického mýtného. Společnost provozuje jednu z nejdelších zpoplatněných mýtného sítí v Evropě (více než 1700 km). Slovenský projekt elektronického systému výběru mýtného je ve světě unikátní tím, že pokrývá kromě dálnic a rychlostních silnic i velký rozsah silnic první třídy, a to nejpokročilejší technologií satelitního výběru mýtného. Je založen na GPS - GSM technologii, která má zajistit maximální flexibilitu při zvládnutí nárůstu objemu nákladní dopravy a rozšíření silniční sítě v následujících letech.