Datové schránky dnes již mohou nahradit i běžnou obchodní korespondenci

Praha – Společnost IXTENT, přední dodavatel řešení pro správu a řízení dokumentů, představila plnohodnotné řešení pro obchodní korespondenci s  využitím systému datových schránek (ISDS).

Nová verze konektoru datových schránek, která v desítkách firem spravuje stovky datových schránek, nyní dovoluje vedle komunikace s orgány státní správy plnohodnotnou a bezpečnou komunikaci mezi komerčními subjekty. Plně tak podporuje změny, které proběhly v systému datových schránek k 1. 7. 2010.

„Systém datových schránek se stal významným mezníkem ve vnímání elektronických dokumentů,“ prohlásil Vít Svoboda, ředitel společnosti IXTENT. „Nová verze našeho konektoru datových schránek zajistí nejen příjem, ale i  efektivní odesílání elektonických dokumentů. Tím jsme opět blíže k širokému komerčnímu využití“.

Společnost IXTENT uvedla na trh svůj konektor datových schránek krátce po spuštění celého systému v roce 2009. Od obdobných produktů se liší zejména možností bezešvé integrace s informačními systémy ve společnostech. Datové schránky tak podnikatelé mohou naplno využít bez ohledu na to, zda používají jen MS Outlook či MS Sharepoint nebo zda využívají systémy pro řízení podnikového obsahu (ECM – Enterprise Content Management) nebo ERP systémy SAP atd.

Systém úspěšně implementovaly desítky společností, mj. Modrá Pyramida Stavební spořitelna, Phillip Morris ČR, Profidebt, Rosmann, Shenker. Middle Europe Investment či Lightouse group.

Systém datových schránek byl oficiálně spuštěn v listopadu roku 2009. Od 1. Ledna 2010 mohou služeb systému využít komerční subjekty k zasílání faktur, od 1. Července je pak možné systém využít pro obchodní korespondenci ve všech podporovaných datových formátech. Podrobnosti o konektoru pro datové schránky najdete na stránkách: www.jaknadatoveschraky.info.

Pro více informací kontaktujte:
IXTENT s.r.o
Jankovcova 2c