Úspěšný upgrade Sharepointu ve společnosti Philip Morris ČR a.s.

O zákazníkovi

Společnost Philip Morris ČR a.s. je největším výrobcem a prodejcem tabákových výrobků a distributorem bezdýmných setů HEETS, zařízení IQOS a s ním souvisejícího příslušenství v České republice. Firma zde působí již od roku 1992 a zaměstnává více než tisíc lidí. Přes 27 let přispívá různým charitativním projektům včetně těch, které zahrnují podporu sociálních programů zaměřených na zlepšení životních podmínek v místních komunitách. Společnost je součástí globální skupiny Philip Morris International Inc. Více informací lze nalézt na www.philipmorris.cz.

Úvodní situace

Zákazník zpracovává datové zprávy v systému Sharepoint 2010, který si nechal od společnosti IXTENT upravit na míru, jednalo se o tlačítka usnadňující některé operace (například odeslání zprávy, předání k řešení určité osobě či oddělení), která nejsou součástí standardu.

Philip Morris ČR a.s. rovněž využívá funkční nadstavbu systému pro uživatelsky příjemnější správu datových schránek – IXTENT ISDS Connector. Tento konektor pro datové schránky představuje komplexní řešení příjmu, odesílání a správy zpráv datových schránek a jejich integraci s podnikovým informačním systémem bez ohledu na jeho typ. Jeho pořízení znamená výhodu plné kontroly nad zprávami datových schránek, nehrozí nebezpečí z prodlení při jejím vyřizování.

O projektu

Společnost Philip Morris ČR a.s. se rozhodla pro upgrade Sharepointu na novější podporovanou verzi, konkrétně na Sharepoint 2013. Projekt byl realizován na přelomu ledna a února 2019, proběhl bez jakýchkoliv komplikací. Pavel Dvořák, IS Operations Systems Analyst ve společnosti Philip Morris ČR a.s., k realizaci upgradu poznamenal: „V projektu oceňuji profesionální práci a přímou komunikaci společnosti IXTENT.“

Zákazník nyní využívá výhod novější verze softwaru, kterými jsou například přívětivější přístup z mobilních zařízení, vylepšené funkcionality workflow, propracovanější uživatelské rozhraní atd.