Společnost Kofax se rozhodla v první polovině tohoto roku vydat velký release produktu ReadSoft Invoices – Kofax ReadSoft Invoices 6.

Po několika minoritních verzích, které po úspěšné akvizici ReadSoftu stále drželi název produktu ReadSoft Invoices, se v případě majoritní verze název změnil. Netrvalo dlouho a vyšla oprava chyb formou prvního service packu. Poslední je tak verze 6.0.1 (Kofax ReadSoft Invoices 6.0 SP1). Produkt jako takový nepřináší žádné závratné změny, spíše se jedná o souhrn všech předešlých verzí a první krůček k přejmenování produktu.

Zde je výčet menších změn:

• OmniPage OCR engine bude v horizontu dalších tří let odstraněn, hlavním zůstane OCR engine od ABBYY (OmniPage bude vypnut v jednom z následujících minoritních patchů).
  • Je možné třídit obsah inboxů podle vstupního kanálu.
  • Je možné konkrétní inboxy nastavit pouze pro čtení.
  • Konkrétní pole mohou být při verifikaci dostupná pouze pro čtení.
  • Byla přidána kontrola pro dávky digitalizované mimo centrální pracoviště (ve vzdálených lokalitách).
  • Původní název obrázkového souboru lze použít bez ohledu na to, z jakého vstupního kanálu přišel.
  • Je možné importovat profil, přestože takový profil již v systému existuje.
  • Je možné zdržet přenos dat faktury o určitý čas (proces nemusí startovat ihned po schválení faktury při verifikaci).
  • Mezi přenášená data lze nově zahrnout i vstupní kanál, ze kterého byla faktura přijata (i e-mailovou adresu, ze které byla faktura přijata).
  • Je možné nastavit aby některá z polí (na úrovni položek faktury) byla povinná.
  • Je možné využít produkt Kofax VRS i pro skenery, které nejsou certifikovány pro produkt ReadSoft Invoices.
  • Identifikace příjemce faktury má vylepšený způsob logování.
  • Je možné napřímo propojit vytěžované pole s databázovou tabulkou, která obsahuje statická data.
  • ReadSoft Collector má nově nastavení, které umožní ignorovat přílohu e-mailové zprávy o určité velikosti.
  • Je možné vrátit zpětnou vazbu e-mailovou zprávou přímo z verifikačního klienta.
  • Je možné vygenerovat XML fakturu i v landscape módu (na šířku).
  • WebAPI bylo vyvinuto a zahrnuto v instalaci produktu. Instalace obsahuje i testovacího webového klienta, který je příkladem toho, jak by výsledný klient mohl vypadat (implementace ale neobsahuje veškeré vlastnosti potřebné pro produktivní využití).

Na obrázku níže jsou shrnuty největší přínosy nové verze ve třech základních částech (vstupní kanál, vytěžení dat a výstup do cílového systému):