25.6. 2018 oslavíme 15leté výročí založení společnosti IXTENT, která je vlastněna výhradně českým kapitálem. Ohlédněme se za uplynulými roky, jakým vývojem firma prošla, co zajímavého u zákazníků implementovala…

Společnost IXTENT byla založena jako výsledek dlouhodobé strategie společnosti IXOS (nyní Open Text) s cílem posílit péči o zákazníky, soustředit se na poskytované konzultační služby a jasně je oddělit od aktivit lokálního vývojového centra IXOS. Během působení na trhu si IXTENT vybudoval kvalitní tým specializovaných poradců, procesních analytiků, vývojových pracovníků, technických a aplikačních konzultantů, kteří realizovali stovky rozsáhlých projektů pro významné klienty ze všech sektorů ekonomiky. Příkladem úspěšné realizace z odvětví energetiky je například komplexní řešení pro likvidaci faktur v prostředí SAP R/3 pro společnost E.ON.
Pro automobilový segment – společnost Robert Bosch – IXTENT zajistil systém archivace elektronické pošty.
Společnost HOPI ze sektoru dopravy a logistiky nás oslovila s realizací datové archivace SAP R/3.
Referencí z chemického průmyslu je pro nás firma Unilever a požadavek na efektivní elektronické workflow pro likvidaci faktur. Je toho však za námi mnohem více, o dalších realizacích si přečtěte v sekci Reference.

Skupina IXTENT svým zákazníkům poskytuje služby a řešení zaměřené na správu informací uložených v dokumentech, procesech, digitálních médiích, sociálních sítích, portálech či podnikových systémech. Pomáhá tak společnostem uchovávat jejich jedinečné know-how a efektivně zpracovávat důležité obchodní informace.

Konkurence je v oblasti digitalizace velká, proč spolupracovat právě s námi?

• Patnáct let know-how;
  • Zlaté partnerství s OpenText; Partnerství se SAP a mnoha dalšími;
  • Certifikovaná společnost;
  • Kvalifikovaná poradenská činnost; Dostupná kapacita certifikovaného personálu;Reference spokojených zákazníků z celé Evropy, Blízkého východu a okolí, více než 500 projektů ECM;
  • Individuální přístup – přizpůsobení softwaru na základě požadavků klienta;
  • Rychlá komunikace – okamžité zpracování požadavků;
  • Jazyková připravenost (komunikace v angličtině, němčině, ruštině, češtině nebo slovenštině);
  • Pobočky v České republice a Slovenské republice;
  • Demo ukázky navrhovaného řešení;
  • Schůzky v prostorách klienta; Školení uživatelů;
  • Nadstandardní uživatelská podpora; Pravidelná údržba systémů.

Tak šel čas ve společnosti IXTENT…

2003 – Založení společnosti IXTENT formou management buy-out pobočky OpenText v Praze. Přechod většiny stávajících zaměstnanců OpenText v Praze pod křídla IXTENT a většiny lokálních zákazníků OpenText do Centra podpory IXTENT.

2004 – Výsledkem plánované expanze na slovenský trh je založení dceřiné společnosti IXTENT Slovakia;

2005 – Realizace prvního projektu na platformě Microsoft SharePoint. Vzhledem k dosavadní technologické závislosti na jednom softwarovém výrobci (OpenText) se jedná o významný krok v realizaci záměru vybudování technologicky nezávislé implementační a poradenské společnosti.

2006 – IXTENT trvale posiluje své postavení na českém a slovenském trhu a pokračuje v expanzi na trhy v Polsku, Rumunsku a v dalších zemích střední a východní Evropy.

2007 – Jako výsledek rostoucí strategie společnost IXTENT od svého založení znásobila realizovaný obrat a počet zaměstnanců. Uzavření dalšího klíčového technologického partnerství se společností IBM/Filenet a aktivní vstup na trhy v Rusku, Bulharsku a Turecku.

2008 – IXTENT získává potřetí v řadě nejvyšší ocenění „The Best Performing Partner CEE“ od globální korporace OpenText, která je vedoucím světovým poskytovatelem technologií Enterprise Content Management. Ocenění reflektuje pozici společnosti IXTENT jako inovativního a úspěšného dodavatele řešení na platformě OpenText v regionu střední a východní Evropy.

2009 – Společnosti SAP a IXTENT oficiálně oznámily podpis smlouvy, na základě které IXTENT získává v teritoriu Česká republika a Slovensko status SAP Services Partner. IXTENT se tímto stává preferovaným implementačním partnerem SAP pro dodávku řešení z oblasti archivace dat a správy dokumentů.

2010 – IXTENT získává oficiální certifikaci pro dodávku řešení ReadSoft SAP Invoice Cockpit Suite a stává se tak jediným dodavatelem v České republice a na Slovensku, jež disponuje touto certifikací.

2011 – Jako inovativní dodavatel řešení bezpapírové společnosti přináší IXTENT na český a slovenský trh technologii dynamického biometrického podpisu pro důvěryhodnou integraci vlastnoručního podpisu v elektronickém procesu a stává se spolutvůrcem související lokální legislativy v souladu s direktivami Evropské unie.

2012 – Pyšníme se referencemi zvučných jmen jako například Unipetrol, DB Schenker, SkyToll, EvoBus a mnoho dalších.

2013 – IXTENT Slovakia, člen skupiny IXTENT, získává ocenění Dun & Bradstreet Top Rating®. Dosahuje tím nejvyššího mezinárodního ratingového hodnocení a stává se členem elitní skupiny 2 % stabilních českých a slovenských společností.

2014 – Tvorba specializovaných mobilních aplikací jako součásti implementovaných řešení.

2015 – Partnerství se společností unblu inc., která poskytuje stejnojmenné řešení pro online interaktivní komunikaci a sdílení informací mezi návštěvníkem a provozovatelem webových stránek.

2016 – Partnerství s OpenTextem na úrovni GOLD, stali jsme se tak dodavatelem na nejvyšší partnerské úrovni v regionu.

2017 – Udržení statusu zlatého partnerství se společností OpenText, potvrzení vysoce profesionální práce na poli ECM s vedoucí technologií na trhu.

2018 – Růst zaměstnanců na 50 osob. Uvedení dalšího vlastního produktu na trh (IXTENT Smart Document Flow), který rozšiřuje možnosti Document Management Systému a také přizpůsobuje zpracovávané dokumenty požadavkům ochrany osobních údajů dle GDPR.

O tom, co přinese druhá polovina roku 2018 a roky další, vás budeme i nadále rádi informovat prostřednictvím newsletteru, webu či sociálních sítí. Děkujeme vám za přízeň.