IXTENT působí na trhu informačních technologií již 15 let!

25. 6. 2018 oslavíme 15leté výročí založení společnosti IXTENT, která je vlastněna výhradně českým kapitálem. Ohlédněme se za uplynulými roky, jakým vývojem firma prošla, co zajímavého u zákazníků implementovala...

Společnost IXTENT byla založena jako výsledek dlouhodobé strategie společnosti IXOS (nyní Open Text) s cílem posílit péči o zákazníky, soustředit se na poskytované konzultační služby a jasně je oddělit od aktivit lokálního vývojového centra IXOS. Během působení na trhu si IXTENT vybudoval kvalitní tým specializovaných poradců, procesních analytiků, vývojových pracovníků, technických a aplikačních konzultantů, kteří realizovali stovky rozsáhlých projektů pro významné klienty ze všech sektorů ekonomiky. Příkladem úspěšné realizace z odvětví energetiky je například komplexní řešení pro likvidaci faktur v prostředí SAP R/3 pro společnost E.ON.
Pro automobilový segment – společnost Robert Bosch – IXTENT zajistil systém archivace elektronické pošty
Společnost HOPI ze sektoru dopravy a logistiky nás oslovila s realizací datové archivace SAP R/3
Referencí z chemického průmyslu je pro nás firma Unilever a požadavek na efektivní elektronické workflow pro likvidaci faktur. Je toho však za námi mnohem více, o dalších realizacích si přečtěte v sekci Reference

Skupina IXTENT svým zákazníkům poskytuje služby a řešení zaměřené na správu informací uložených v dokumentech, procesech, digitálních médiích, sociálních sítích, portálech či podnikových systémech. Pomáhá tak společnostem uchovávat jejich jedinečné know-how a efektivně zpracovávat důležité obchodní informace.

Konkurence je v oblasti digitalizace velká, proč spolupracovat právě s námi?

Patnáct let know-how;
Zlaté partnerství s OpenText; Partnerství se SAP a mnoha dalšími;
Certifikovaná společnost;
Kvalifikovaná poradenská činnost; Dostupná kapacita certifikovaného personálu;Reference spokojených zákazníků z celé Evropy, Blízkého východu a okolí, více než 500 projektů ECM;
Individuální přístup - přizpůsobení softwaru na základě požadavků klienta;
Rychlá komunikace - okamžité zpracování požadavků;
Jazyková připravenost (komunikace v angličtině, němčině, ruštině, češtině nebo slovenštině);
Pobočky v České republice a Slovenské republice;
Demo ukázky navrhovaného řešení;
Schůzky v prostorách klienta; Školení uživatelů;
Nadstandardní uživatelská podpora; Pravidelná údržba systémů.

Tak šel čas ve společnosti IXTENT...

2003 - Založení společnosti IXTENT formou management buy-out pobočky OpenText v Praze. Přechod většiny stávajících zaměstnanců OpenText v Praze pod křídla IXTENT a většiny lokálních zákazníků OpenText do Centra podpory IXTENT.

2004 - Výsledkem plánované expanze na slovenský trh je založení dceřiné společnosti IXTENT Slovakia;

2005 - Realizace prvního projektu na platformě Microsoft SharePoint. Vzhledem k dosavadní technologické závislosti na jednom softwarovém výrobci (OpenText) se jedná o významný krok v realizaci záměru vybudování technologicky nezávislé implementační a poradenské společnosti.

2006 - IXTENT trvale posiluje své postavení na českém a slovenském trhu a pokračuje v expanzi na trhy v Polsku, Rumunsku a v dalších zemích střední a východní Evropy.

2007 - Jako výsledek rostoucí strategie společnost IXTENT od svého založení znásobila realizovaný obrat a počet zaměstnanců. Uzavření dalšího klíčového technologického partnerství se společností IBM/Filenet a aktivní vstup na trhy v Rusku, Bulharsku a Turecku.

2008 - IXTENT získává potřetí v řadě nejvyšší ocenění „The Best Performing Partner CEE“ od globální korporace OpenText, která je vedoucím světovým poskytovatelem technologií Enterprise Content Management. Ocenění reflektuje pozici společnosti IXTENT jako inovativního a úspěšného dodavatele řešení na platformě OpenText v regionu střední a východní Evropy.

2009 - Společnosti SAP a IXTENT oficiálně oznámily podpis smlouvy, na základě které IXTENT získává v teritoriu Česká republika a Slovensko status SAP Services Partner. IXTENT se tímto stává preferovaným implementačním partnerem SAP pro dodávku řešení z oblasti archivace dat a správy dokumentů.

2010 - IXTENT získává oficiální certifikaci pro dodávku řešení ReadSoft SAP Invoice Cockpit Suite a stává se tak jediným dodavatelem v České republice a na Slovensku, jež disponuje touto certifikací.

2011 - Jako inovativní dodavatel řešení bezpapírové společnosti přináší IXTENT na český a slovenský trh technologii dynamického biometrického podpisu pro důvěryhodnou integraci vlastnoručního podpisu v elektronickém procesu a stává se spolutvůrcem související lokální legislativy v souladu s direktivami Evropské unie.

2012 – Pyšníme se referencemi zvučných jmen jako například Unipetrol, DB Schenker, SkyToll, EvoBus a mnoho dalších.

2013 - IXTENT Slovakia, člen skupiny IXTENT, získává ocenění Dun & Bradstreet Top Rating®. Dosahuje tím nejvyššího mezinárodního ratingového hodnocení a stává se členem elitní skupiny 2 % stabilních českých a slovenských společností.

2014 - Tvorba specializovaných mobilních aplikací jako součásti implementovaných řešení.

2015 - Partnerství se společností unblu inc., která poskytuje stejnojmenné řešení pro online interaktivní komunikaci a sdílení informací mezi návštěvníkem a provozovatelem webových stránek.

2016 - Partnerství s OpenTextem na úrovni GOLD, stali jsme se tak dodavatelem na nejvyšší partnerské úrovni v regionu.

2017 - Udržení statusu zlatého partnerství se společností OpenText, potvrzení vysoce profesionální práce na poli ECM s vedoucí technologií na trhu.

2018 – Růst zaměstnanců na 50 osob. Uvedení dalšího vlastního produktu na trh (IXTENT Smart Document Flow), který rozšiřuje možnosti Document Management Systému a také přizpůsobuje zpracovávané dokumenty požadavkům ochrany osobních údajů dle GDPR.

O tom, co přinese druhá polovina roku 2018 a roky další, vás budeme i nadále rádi informovat prostřednictvím newsletteru, webu či sociálních sítí. Děkujeme vám za přízeň.