IXTENT vyřešil překročení limitu dokladů v zastaralé licenci zákazníka

Překročení limitu dokladů v zastaralé licenci
MEGATECH Industries Hlinsko s.r.o.

O zákazníkovi

Megatech Industries je přední mezinárodní automobilový dodavatel specializující se na vývoj a výrobu systémů, modulů a jednotlivých plastových komponent pro interiér či exteriér osobních automobilů. Pobočky společnosti Megatech Industries se nachází v několika zemích na dvou kontinentech. Jeho globální tým se s 3700 zaměstnanci zaměřuje na výzkum, vývoj a výrobu širokého sortimentu od interiérů až po kryty zadních dveří či elektrické cívky.

Řešení společnosti IXTENT

Výzvou pro společnost IXTENT byla u tohoto zákazníka problematika překročení limitu počtu dokladů v licenci a současně zastaralá licence softwaru. Cílem bylo rychlé zprovoznění dokumentové licence Kofax Capture. Řešení nebylo jednoduché, potřebný ad-on již nebyl k dispozici, zaměstnanci IXTENT přesto našli funkční řešení. IXTENTu se v krátké době povedl upgrade na podporovanou/supportovanou verzi.
Součástí dodávky byla i obnova hardwarového vybavení souvisejího s archivací dokumentů – skeneru.

Společnost Megatech Industries nyní využívá extrakci dat z faktur pomocí OCR technologie (digitalizace dokumentů skenováním a převod do editovatelné formy), příchozí faktury se z různých kanálů skenují do systému – propisují se do SAPu a ukládají na SAP Content Server.
Společnost Megatech oslovila IXTENT na přelomu roku 2017 a 2018. Výsledkem přípravné fáze byla 5denní implementace řešení, která častečně proběhla v sídle klienta z důvodu školení uživatelů, částečně vzdáleně.

Co je OCR?

OCR neboli optické rozpoznávání znaků (z anglického Optical Character Recognition) je metoda, která pomocí skeneru umožňuje digitalizaci tištěných textů, s nimiž pak lze pracovat jako s normálním počítačovým textem. Počítačový program převádí obraz buď automaticky, nebo se musí naučit rozpoznávat znaky.

K čemu slouží Kofax Capture?

Kofax Capture™ automatizuje a urychluje obchodní procesy pomocí vytěžování všech typů papírových a elektronických dokumentů a formulářů, jejich transformací do přesné a zpracovatelné informace, a jejich kompletního dodání do cílových aplikací, procesů a workflow. To má za následek významné snížení nákladů a současně zlepšení správy řešení. Kofax Capture je flexibilní a škálovatelný produkt umožňující zákazníkům definovat „kde“ a „jak“ mají být obrazy dokumentů vytěženy a indexovány.

Hlavní benefity produktu Kofax Capture:

- Rychlé zpracování – urychluje vytěžení papírových a elektronických dokumentů.
- Zvyšuje přesnost dat – pokročilá rozpoznávací technologie může vytěžit všechny typy textů (včetně strojově vytištěných nebo ručně napsaných) ve více jak 140 jazycích.
- Procesní připravenost – patentovaná technologie Kofax VRS® inteligentně vyčistí, zvolí správnou orientaci, ořízne a opraví sklon dokumentů předtím, než jsou data vytěžena
- Vytěžení kdekoliv a kdykoliv – flexibilní a vysoce rozšiřitelné řešení se schopností jak pro centralizované tak pro distribuované procesy, které dovoluje vytěžit z jakéhokoliv zdroje v jakékoliv lokalitě.
- Automatické učení – s modulem  Kofax Transformation Modules® může být software rychle učen rozumět jedinečným typům dokumentů (modul s využitím „learn-by-example“ technologií pro klasifikaci, rozdělení vytěžení).
- Rychlý návrat investic – ROI je typicky dosáhnuto během 12 měsíců díky zvýšení efektivity a snížení provozních nákladů.